Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar

Mer om improvisationsteater

Att gå in i en roll och spela ut känslor kan vara både utmanande och roligt. Teater handlar mycket om att förmedla en känsla och ofta finns ett manus att utgå från. När det kommer till improvisationsteater handlar det om att leva sig in i rollen och improvisera. Här finns inget manus och inga förberedelser. Släpp kontrollen och låt fantasin flöda fritt! Du vet inte vad din motpartner ska göra eller säga så du måste hela tiden anpassa dina handlingar så teatern får ett flyt. 

Att titta på improvisationsteater är ofta väldigt underhållande, omväxlande och fullt av överraskningar. En viktig del i teatern är att publiken involveras och får styra vilken riktning teatern ska. Om man vill se en föreställning som en del i en kickoff så kan de skickliga skådespelarna utgå från ert företag, arbetsplats och miljö. Det blir relaterbart och väldigt roligt med de igenkännande scenerna.

Improvisationsteater i Stockholm

Improvisationsteater i Göteborg

Teatersport

Den mest kända formen av improvisationsteater kallas teatersport. Exempel på detta har du säkerligen sett på TV i format som exempelvis “Parlamentet” eller “På spåret”. Det handlar mycket om att lära dig säga ja till egna och andras idéer, vara spontan samt sätta dig in i berättandets regler. Man måste våga misslyckas men även lita på det första som poppar upp i huvudet. Genom att praktisera detta lär du dig mer om den kreativa processen och du ökar din förmåga att skapa. 

Lär dig improvisationsteater

Om du vill träna upp din kreativitet och fantasi passar det perfekt att testa på improvisationsteater. Det är en rolig aktivitet att göra tillsammans med vänner eller kanske låta en blivande brud/brudgum testa på sin möhippa/svensexa. Vem lyckas bäst att improvisera och vem har en dold talang inom teater?

Improvisera med kollegorna

Planerar du en kickoff med kollegorna eller kanske en rolig aktivitet för er kommande konferens? Testa på improvisationsteater och utvecklas i att hålla föredrag, använda kroppsspråket och öka kreativiteten i arbetsgruppen. Denna aktivitet hjälper er att samarbeta och är ett utmärkt sätt att praktisera teambuilding. Hur kan man göra för att underlätta för den som är näst på tur? Och hur kan vi ta hjälp av det vi lärt oss och använda i det dagliga arbetet?

Under ledning av duktiga improvisatörer får ni öva upp er förmåga och olika improvisationstekniker. När man bokar en aktivitet kan man välja hur man vill inrikta det och därmed styra vad man vill få ut av det. Flera av arrangörerna kan skräddarsy aktiviteten till just era behov!

Jämför aktiviteter
Prova på improvisationsteater!

Göteborgs Improvisationsteater kan bli ett stimulerande inslag på företagets temadag eller som underhållning på er konferens. Kontakta oss så skräddarsyr vi något som passar just era önskemål.

Läs mer