Paddla kajak eller kanot

Harmonisk stund på vattnet. Paddling är en härlig friluftsaktivitet som passar de flesta. Paddla kajak eller kanot tillsammans med dina vänner eller kollegor. Aktiviteten passar perfekt som kick off, teambuilding eller för möhippan eller svensexan.
Filtrera efter
Kategori
Plats
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-3 av 3 träffar
Annonser

Populära platser

Paddling är en härlig friluftsaktivitet som passar de flesta. Paddling innebär att man tar sig fram över vattnet med hjälp av en paddel eller paddlar. Paddling är en aktivitet man kan variera beroende på vilken sorts utrustning man vill ha eller vad för sorts vattendrag man vill utöva paddling i. Sjöar och liknande är bra för den som vill njuta av lugn paddling medan älvar, floder eller havet är bra för den som vill ha mer intensiv paddling. En av de mest tuffa former av paddling är forspaddling.

Förutom en fritidsaktivitet är paddling även en gren man tävlar i. Forspaddling är en av grenarna man kan tävla i.
När man paddlar tar man sig fram i en kanot. Av kanoter finns det två huvudtyper, dessa är kanadensare och kajaker.

Paddla kanot

Ordet kanot kommer från det karibista ordet canoa som betyder båt. I princip på alla platser där människan bott har det funnits kanoter och man har paddlat kanot i många år, dock har materialet varierat beroende på region. Kanot är ett samlingsnamn för farkoster på vattnet som är mindre, smala och som med hjälp av muskelkraft och paddel drivs framåt. Antingen kan en kanot vara täckt med ett däck och en eller två sittbrunnar, eller så är kanoten helt öppen.
En kanot har två olika huvudtyper, kajak och kanadensare.

Kajak

Man paddlar kajak med en dubbelpaddel och den är övertäckt med en eller flera sittbrunnar. I en kajak sitter man på en sits med benen utsträckta rakt fram. Vissa kajaker har även roder som man styr med fötterna. Vill man paddla på öppet hav är kajaken bättre lämpad än en kanadensare. En kajak idag tillverkas vanligen med glasfiberplast och kolfibrer.

Kanadensare

En kanadensare är normalt öppen där man sitter och inte övertäckt som en kajak. Kanadensare härstammar från de Nordamerikanska indianerna och deras kanoter. Kanadensare paddlar man normalt i inlandsvatten. När man paddlar kanadensare använder man sig av en enbladig paddel, som paddlare sitter man sitter man ute i ändskeppet.