Lerduveskytte

Prickfärdighet och koncentration

Lerduveskytte är en rolig aktivitet där prickfärdighet och koncentration är några av sakerna som sätts på prov. Prova på lerduveskytte på er kick off, teambuilding, företagsevent eller som aktivitet på möhippan eller svensexan.
Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar

Lerduveskytte – vad är det?

I lerduveskytte använder man sig av ett hagelgevär som man ska skjuta ner små rörliga föremål med. Föremålen kallas lerduvor och har en form som påminner om en liten frisbee. Dessa kastas ut av en maskin, upp i luften, där man sen ska pricka dem.

Lerduvorna är gjorda av en blandning mellan krita och asfalttjärs och splittras lätt när den träffas av ett skott. För att man tydligt ska kunna se lerduvan är den oftast färgad i en synlig färg, till exempel kan den vara orange.

När man provar på lerduveskytte handlar det om att ha kroppskontroll och kordination. I ett ”sving” ska man ta upp geväret och samtidigt med blicken söka upp föremålet som kommer flygande. Lerduvan kan slungas ut i olika hastighet och i olika vinklar från kastmaskinen.

Lerduveskytte vid olika tillfällen

Lerduveskytte är förutom en olympisk gren, även en rolig aktivitet man kan prova på med vänner. Att samlas några stycken och utmana varandra i lerduveskytte brukar vara väldigt uppskattat. Man kan även ge bort lerduveskytte som upplevelsepresent till någon som fyller år, en present som blir ett minne för livet är alltid lyckad att ge bort!

Lerduveskytte - perfekt aktivitet för företag

Att prova på lerduveskytte med sina kollegor är väldigt roligt! Varför inte utmana chefen i vem som träffar bäst? Lerduveskytte passar bra vid en kick off, som del i teambuilding eller vid företagsfesten! Man kan planera in lerduveskytte som en aktivitet under konferensen eller som en del i ett företagsevent. Kanske bjuda med kunderna på lerduveskytte under ett kundevent?

Lerduveskytte för möhippa och svensexa

Ska du planera in en möhippa eller en svensexa? Vad passar bättre än lerduveskytte till en äventyrslysten brud eller brudgumme? På en svensexa eller möhippa är detta en populär aktivitet, speciellt om brudgummen eller bruden inte tidigare provat på lerduveskytte. Kombinera aktiviteten med en annan aktivitet som passar er. Kanske vill ni först testa på lerduveskytte och sedan ta det lugnt med bad och bastu.

Om du hittar en aktivitet som du tror skulle passa er bra kan du kontakta arrangören genom formuläret som du hittar under aktiviteten. Kontakta arrangören för att få mer information, prisuppgifter och ta planeringen till nästa steg.       

Jämför aktiviteter