Social hållbarhet lättbegripligt med chokladprovning

RekoSkolan
Rikstäckande
1 - 3 timmar
Vi kommer överens om tid tillsammans

Beskrivning

Social hållbarhet och choklaprovning

Jag erbjuder seminarier och workshops under temat hållbarhet och Agenda 2030 och specifikt om social hållbarhet på ett lättbegripligt sätt och kombinerar gärna med chokladprovning.

Att definiera hållbarhetsbegreppet, och speciellt social hållbarhet, kan vara svårt, men det är en utmaning jag gärna tar eftersom jag tycker det är viktigt att förstå alla de olika komponenterna av hållbarhet. Social hållbarhet är en av de tre huvudpelarna i tanken om ett hållbart samhälle, tillsammans med ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Social hållbarhet är en process eller ett ramverk som främjar välbefinnande för en organisations eller en orts egna medlemmars och på samma gång framtida generations förmåga att upprätthålla en välmående gemenskap.

Några förslag på föredragsteman - den röda tråden handlar om chokladens väg till oss

  • Reko och social hållbarhet - vad är det? Välkomna på ett skräddarsytt seminarium eller workshop där vi tillsammans reder ut begreppen reko och social hållbarhet och hur de är kopplade till varandra. Eventet kan kombineras med chokladprovning.

  • Rejäl handel och etisk konsumtion genom hands-on workshops. Rejäl handel handlar om konsumtionsvaror och deras väg till våra hem och matbord. Traditionellt sett mäts en verksamhet effektivitet endast i finansiella termer, men jobbar man med rejäl handel beaktar man också de effekter som saknar marknadsvärde för alla berörda genom hela verksamhetskedjan. Eventet kan kombineras med chokladprovning.

  • Matsuverenitet. Matsuveränitet som begrepp handlar om att makten över maten finns i händerna på producenter och konsumenter snarare än att styras av marknadskrafter och storföretag. Det innebär också att mat ska produceras på ett socialt och ekologiskt hållbart sätt som inte skadar möjligheterna för framtida generationer att förse sina familjer och lokala samhällen med god och näringsrik mat. Eventet kan kombineras med chokladprovning.

Målgrupp

Eventen kan anpassas för alla ålders- och intressegrupper som föreningar, kamratgrupper, arbetslag, skol- eller studentgrupper eller team och som gruppaktiviteter på exempelvis en konferens eller ett möte. 

Intyg

Ylva Rancken-Lutz, sociolog och pralinör och van föredragshållare och workshopledare. 

Att omvandla teori till något mer konkreta och lättförståeligt är något som drivit henne att starta upp RekoSkolan. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Social hållbarhet lättbegripligt med chokladprovning. Det är gratis och inte bindande!

RekoSkolan

Skapa chokladpraliner med RekoSkolan!

RekoSkolan erbjuder hands-on workshops och seminarier och andra aktiviteter där social hållbarhet och choklad står i fokus. Jag startade upp RekoSkolan 2018 när jag en längre tid varit frustrerad över att jag inte hittade bra sätt på vilka jag kunde...


Läs mer och visa alla aktiviteter med RekoSkolan

Kontaktuppgifter till RekoSkolan

RekoSkolan

Lund

 Visa telefonnummer


Recensioner
Det finns inga recensioner för Social hållbarhet lättbegripligt med chokladprovning
Intresseanmälan

För att få mer information om Social hållbarhet lättbegripligt med chokladprovning, fyll i följande uppgifter:

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information