Filtrera efter
Julbord
Plats
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar
Annonser

Populära platser

Mer om julbord för företag

En årlig tradition vid jultider är julbord. Måltiden, en buffé med julmat, serveras främst i Sverige och Finland. Rätterna som förekommer vid ett julbord varierar en del mellan länderna men några typiska rätter som hör till vid ett julbord är julskinka, korv, sill och Janssons frestelse. Julbord äts kring jul och många gör egna julbord hemma på julafton. Redan i november börjar dock restauranger och olika arrangörer erbjuda julbord, en populär aktivitet för familjer, vänner och företag. 

Julbord - historia

Traditionen med julbord härstammar ända från vikingtiden och vikingarnas midvinterblot. Dock är det få av de gamla rätterna som finns kvar på dagens julbord, undantagen är julkorv, lutfisk och dopp i grytan. Vanligt förekommande rätter vid julbord som till exempel prinskorv, gravlax och julskinka blev vanliga först under 1900-talet. Populära drycker som hör till vid ett julbord i dag är oftast julmust och julöl. Vissa dricker även snaps till julbordet.

I dag kan man även äta julbord som utmanar det traditionella julbordet. Många restauranger mixar det traditionella julbordet med mer moderna varianter, eller med helt nya rätter. Man kan till exempel njuta av ett asiatiskt julbord eller ett julbord med fokus på fisk och skaldjur. Oavsett är julbord en tradition som nog är här för att stanna!

Julbord för företag

En populär aktivitet kring jul är att tillsammans med företaget njuta av julbord. Julbord för företag ordnas av flertalet arrangörer och restauranger runt om i landet och finns i flera olika prisklasser och sittningar. Att äta julbord med företaget är både trevligt och gott. Att samlas kring mat ökar sammanhållningen och bidrar till en trevlig stämning, och i detta fall även till mysig julstämning.

Redan i november kan det bli aktuellt att börja se sig runt efter ett passande julbord för företag. Vissa julbord är mer populära än andra och då gäller det att vara ute i tid. Vissa arrangörer ordnar även julbord ihop med en show eller musikunderhållning. Oavsett vad man väljer för julbord för företaget brukar det vara en mycket uppskattad aktivitet i jultider.

Julfestaktiviteter

Vill ni göra något annat än att gå på ett traditionellt julbord? Julfestaktiviteter kan innebära allt från en annorlunda middagsupplevelse med jultema till pepparkaksdoftande tävlingar eller spännande utmaningar att göra tillsammans. Julfestaktiviteter kan också komplettera julbordet. Varför inte avrunda julbordsmiddagen med ett julinspirerat quiz? Ta med familjen, vännerna eller kollegorna, här finns flera julfestaktiviteter för er.