Filtrera efter
Mat- & chokladprovning
Plats
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar
Annonser

Reportage inom Mat- & chokladprovning

Mer om chokladprovning och matprovningar

Njut av olika smaker och lär dig mer om olika råvaror. Smaka dig fram och prova kombinationer du aldrig skulle provat förut. Olika provningar passar bra som aktivitet vid till exempel en möhippa, svensexa, kalas, kick off eller kanske på konferensen.


Choklad

Choklad framställs av frukten av kakaoträdet Theobroma cacao. Choklad är egentligen benämningen på ett antal olika livsmedel som är baserade på kakaobönan. Många typer av choklad innehåller förutom kakao, då i form av kakaomassa eller kakaosmör, även socker. Då mjölk ingår i blandningen kallas den mjölkchoklad. Choklad och mjölkchoklad klassas inte som godis trots att man skulle kunna tro det. Choklad klassas som aromat eller kakor. Choklad kan användas i bland annat bakverk, dryck eller sötsaker, och kan även användas som krydda i matlagning.

Chokladprovning

Choklad görs i olika sorter, bland de vanligaste hittar man mörk choklad, vit choklad, mjölkchoklad och blockchoklad. Vid en chokladprovning får man lära sig om chokladens historia och ursprung, man får provsmaka olika typer av choklad och ibland även hemlagade chokladpraliner från företaet som håller i provningen. En chokladprovning passar alla som gillar den bruna läckerheten och vill lära sig mer om den i goda vänners lag.

Ost

Ost är en mejeriprodukt som tillverkas av mjölk, eller någon annan form av mjölkprodukt. Osten tillverkas genom att protein- och fett-innehållet fås att stelna, koagulera, och resterande, i huvudsak vatten och vattenlösliga ämnen, avskiljs. Osten utgörs av merparten av mjölkens fett, protein och kalcium. Den avskiljda så kallade vasslen av vatten, vattenlösliga proteiner, mjölksocker samt en del mineraler och vitaminer. Ko-, get- och fårmjölk är de vanligaste mjölktyperna som används.

Ostprovning

Vid en ostprovning är det vanligt att man även provar vin, eftersom de sägs passa bra ihop och förhöja varandra. En ostprovning, med eller utan vin, är en trevlig aktivitet, kanske något att göra ihop med jobbkompisarna eller vännerna? Gå på en ostprovning och prova något nytt.

Olivolja

Olivolja är en typ av matolja som framställs av oliverna som växer på olivträd.  Spanien rankas som världens största exportör av olivolja och har mer än dubbelt så mycket yta med olivträd än Italien som är den näst största producenten. Italien importerar mer olivolja än som exporteras, vilket innebär att man köper upp olivolja, som sedan marknadsförs som italiensk till bl a Sverige.

En olivoljeprovning passar bra för den matintresserade, vilken olivolja passar bäst till vad? Varför smakar de olika? Lär dig om denna nyttiga och användbara produkt.

När du har hittat en provning som du är intresserad av kan du kontakta arrangören genom en intresseanmälan. Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret vid aktiviteten för att få mer information och prisuppgifter av arrangören.