Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

Mer om bågskytte

Drömmer du om att testa skjuta pilbåge och se hur pilen flyger genom luften och träffar den röda punkten mitt i tavlan? Nu har du chansen! Här har vi samlat flera aktiviteter där du får prova på bågskytte. Hos vissa arrangörer står bågskyttet i fokus medan det hos andra är en del i en mångkamp. Bågskytte är en teknisk sport där det är viktigt att kunna behålla lugnet och sikta. Det är en aktivitet som passar alla och kan anpassas efter ålder och förutsättning. Oavsett din fysiska kapacitet kan du bli duktig på bågskytte då det är en precisionssport. 

Bågskytte passar perfekt att göra både med vänner och med kollegor. En perfekt aktivitet för kickoffen eller kanske svensexan. Vem kan hålla bäst fokus och vem kan lyckas med precisionen när adrenalinet flödar? 

Archery battle

Archery battle är en tävlingsform som blivit alltmer populär. Det är en blandning av bågskytte, paintball och dodgeball. Målet är att slå ut motståndarens bas, alternativt slå ut alla som är med i motståndarlaget. Alla deltagare får varsin mask och en båge. Pilarna har en vadderad skumgummispets och alla som genomför denna aktivitet får en säkerhetsgenomgång. Du kan ta dig bakom skydd för att undvika att bli träffad och lägga upp en taktik för att gå vinnande ur spelet. Tävlingen utlovar högt adrenalin och en utmaning som passar perfekt för kompisarna eller som företagsaktivitet. 

Bågskyttets historia

Pilbågen är ett av de äldsta vapnen i vår historia. Den fanns redan på stenåldern och användes då för att jaga djur men även för att försvara sig. På 1930-talet var det dags för det första världsmästerskapet i bågskytte och sedan dess har det blivit en allt större sport. Det finns flera olika typer av pilbågar:

  • Långbåge: En klassisk, medeltida båge som kräver mycket träning. Då man inte använder sikte ställs stora krav på teknik och denna båge används framför allt i skogskytte. 
  • Compoundbåge: En nyare typ av båge som är uppbyggd så att strängen är upphängd i hjul vilket avlastar bågtrycket. Detta gör att när man spänner bågen är första biten tyngst och sen blir det lättare. Sedan används en releaser för att avfyra pilen.
  • Olympisk båge: Kallas även recurvebåge och ändarna på lemmarna är svängda i pilriktningen. Denna båge kan oftast tas isär vilket gör den enklare att transportera. Denna båge finns med eller utan sikte och stabilisatorer. Om den inte har sikte eller stabilisator brukar den kallas barebow. 
Jämför aktiviteter