Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Barnteater är teater riktad mot barn. Barnteatern kan vara för riktigt små barn upp till 2 år eller för lite äldre barn. Barnteater är både roligt för barnen att se på, men även lärorikt. Ofta innehåller barnteater delar av lärande och utvecklande karaktär där man får se pjäser som innehåller visdomsord och saker att ta lärdom av.

Barnteater är en populär aktivitet som passar hela familjen. Barnteater innehåller ofta roliga karaktärer som djur, sagofigurer, clowner och ofta även andra barn som stojar och har kul. Man kan se barnteater av olika slag som till exempel dockteater eller improvisationsteater.

Dockteater

Dockteater är teater där människor styr olika dockor som får liv på scenen och är huvudpersoner i föreställningen. Dockteater brukar vara väldigt uppskattat av både vuxna och barn. Dockorna i dockteater kan vara handdockor, stavdockor, skuggspel eller marionettdockor. Vissa dockteaterspelare är även skickliga buktalare. En buktalare är en person med en docka i handen som talar utan att röra sim mun. På det viset ser det ut som att det är dockan som talar.

Kända pjäser

Många olika teatergrupper återger förutom nyproduktioner även kända barnberättelser och historier. Olika typer av kända barnhistorier som kan spelas i barnteaterpjäser är till exempel Pippi Långstrump, Peller Svanslös och Rasmus på Luffen. Att se en känd barnhistoria som de flesta barn sett på tv blir en helt ny upplevelse för dem när man får se den uppspelad live på scenen av en barnteater.

Jämför aktiviteter