Djurpark och zoo

Lär er mer om djuren. En väldigt uppskattad och rolig aktivitet för barn och familjer brukar vara att besöka en djurpark eller zoo. Man får se, klappa och lära sig om många ovanliga och vanliga djur. Hitta en familjeaktivitet som passar er!
Filtrera efter
Djurpark
Plats
Visa alla filter
Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning
Annonser

På en djurpark kan man gå runt och se på en massa olika djur. Man efterliknar mer och mer djurens naturliga miljö i en djurpark eller i ett zoo. Genom att berika miljön i djurens inhängnader får djuren bättre möjlighet att uttrycka sina artspecifika beteenden i djurparken eller på zoo. För djur som i det fria är vana att leta efter sin föda, gömmer man maten i buren och för de klättrande djuren ger man möjlighet att leta föda på deras eget vis och så vidare. Detta gör att djurens liv i fångenskap på djurparken blir så likt ett liv i frihet som möjligt. Djurparker och zoo är väldigt uppskattade och populära aktiviteter för familjer.

Upplev nya saker på zoo eller i en djurpark

Att gå på zoo eller djurpark är både roligt, spännande och lärorikt för barnen. Man får lära sig mycket fakta om alla olika arter, se hur de lever och beter sig och ibland finns det även möjlighet att klappa djuren. Tänk vad spännande att klappa en orm! Djuren på zoo eller i djurparken lever tillsammans med liknande djur som sig själva. Reptilerna är i en del av djurparken, fåglarna i en del och däggdjuren i en annan del av djurparken och så vidare. Reptilerna brukar vara det som är mest spännande, att se stora ormar eller läskiga ödlor är en rolig upplevelse för både vuxna och barn!

Mycket att göra i djurparken

I djurparkerna kan man även äta gott i olika restauranger, fika och köpa souvenirer att ta med sig hem. En dag på en djurpark eller zoo passar hela familjen och är en perfekt aktivitet en solig dag på semestern. Många djurparker har även boende intill parken eller nära området om man vill stanna över natten. Antingen hotell i anslutning eller campingområden där man kan campa.

Djur man kan se i en djurpark eller på zoo kan vara till exempel björnar, lejon, spindlar, ormar, lejon, tigrar, elefanter, antiloper, apor, lemurer, hyenor, zebror, ödlor, kaniner med mera. Ta med er familjen och besök en djurpark, det är alltid en uppskattad aktivitet.

Lejon, zebra