Keramik / Dreja

Skapa föremål och minnen tillsammans

Ta med vännerna eller kollegorna på en kreativ aktivitet där ni drejar tillsammans! Här finns aktiviteter för er som vill skapa i keramik och prova på att dreja tillsammans i grupp. Drejning passar såväl AW:n som möhippan eller svensexan.
Visar 1-18 av 18 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-18 av 18 träffar

Mer om aktiviteter inom keramik och drejning

Ta med kollegorna eller vännerna på drejning! En aktivitet som är både kreativ och rolig och dessutom ger er härliga minnen och personliga alster att ta med hem.

På en aktivitet i drejning finns stort utrymme för kreativitet, fritt skapande och egna former. Ni får tillsammans lära er att hantera en drejskiva och får grundläggande genomgång i drejningens tekniker och hur ni hanterar leran av erfarna keramiker. Vill du skapa tillsammans med dina vänner, kollegor eller letar du kanske efter en kreativ aktivitet till ett event? Då kan drejning vara det du letar efter!

Därför ska du välja drejning som aktivitet

Vem som helst kan prova på att dreja! Drejning är en fantastiskt rolig aktivitet som går att anpassa till de flesta tillfällena – oavsett om du letar efter något kreativt att göra tillsammans med vännerna eller en annorlunda aktivitet till företagseventet. Det fina med drejning är att det är en aktivitet som går att utforma efter de flesta behoven och önskemålen och ingen aktivitet är den andra lik! Letar du efter något till barnkalaset? Absolut! Kanske någon annorlunda aktivitet till AW:n? Varför inte! Något kreativt att göra tillsammans med vännerna eller familjen? Javisst! Keramik och drejning är både kreativt och kul och ni får skapa både föremål och härliga minnen tillsammans.

Typiskt upplägg och innehåll

Det finns flera arrangörer som anordnar aktiviteter inom keramik och drejning. Det finns bland annat prova på-aktiviteter för dig som drejar för första gången, drejning för möhippa och svensexa, drejning för företag eller till festen. 

Uppläggen kan skilja sig beroende på arrangör och tema på aktiviteten. Gemensamt för de flesta aktiviteterna är att ni får en grundläggande genomgång i drejningens tekniker för att sedan kunna använda er egen idérikedom för att skapa egna föremål. Under tiden får ni handledning av erfarna ledare. Aktiviteterna kan genomföras på allt ifrån en timme till en halvdag. Kanske räcker det med en kreativ workshop med drejning som ett inslag eller så är en halvdag där ni får lära er keramik på riktigt rätt för er.

Några exempel på hur uppläggen kan se ut:

Möhippa och svensexa

  • Skapa något personligt till bruden eller brudgummen som de kan ha som minne från möhippan/svensexan eller giftermålet.
  • Skapa något som symboliserar brudparet. 

Företagseventet eller AW:n med kollegorna

  • Skapa personliga föremål, antingen till er själva eller till varandra. En teamaktivitet kan vara att ni drejar ett föremål som lyfter fram något personligt eller en egenskap hos en kollega.
  • Alla får göra sin egen personliga kaffemugg till kontoret

Ofta går tiden och aktivitetens upplägg att anpassas efter just era behov. Det ni skapar glaseras och bränns ofta på plats för upphämtning, eller leverans, ett par veckor senare.

Jämför aktiviteter