Luftballong och ballongflygning

Upp, upp i luften. Ballongflygning är en luftaktivitet som passar alla, unga som gamla. Blicka ut från luftballongen och njut av den vackra utsikten. Aktiviteten är perfekt för företagsevent, kick off eller möhippa och svensexa.
Filtrera efter
Luftballong
Plats
Visa alla filter
Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning
Annonser

En luftballong är en farkost lättare än luften  som saknar framdrivning, en så kallad aerostat. Det finns två typer av luftballong, en varmluftsballong och en gasballong. Gasballongen fanns redan på 1700-talet.

Sväva i luftballong

Styrmöjligheterna är obefintliga eftersom att ballongerna driver med vinden. Ballongfararna utnyttjar dock det faktum att vinden har olika riktningar på olika höjder och över olika platser. Detta beror främst på typografin och solens olika uppvärmning av marken. Om det är svaga vindar kan vindarnas riktning variera kraftigt, dels lokalt och dels på höjden.

Varmluftsballongerna är fyllda med luft som värms upp av en brännare till 100 grader. I en varmluftsballong regleras flyghöjden med temperaturen. Gasballonger är idag fyllda med helium, men på 1800-talet använde man ibland även stadsgas (lysgas) eller vätgas.

Att flyga luftballong blir ett minne för livet. Upplevelser är till för att delas – ta med dig dina vänner eller kollegor och flyg luftballong! Kanske en perfekt början på er kick off!