Filtrera efter
Dryck- & vinprovning
Stockholm
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar
Annonser

Vinprovning i Stockholm

Nedan har vi samlat information kring olika typer av vinprovningar som erbjuds i Stockholm. Vi hoppas kunna inspirera dig till att gå på olika vinprovningar i Stockholm. 

Vinprovning är en härlig upplevelse

En del tycker att vin verkar otroligt komplicerat och visst förstår man varför ibland. Det finns ett gigantiskt utbud av viner i olika prisklasser, med olika druvsammansättningar och från olika distrikt. Därför kan det vara både nyttigt och roligt att på ett strukturerat vis testa sig fram genom olika provningar. Med hjälp av sommelieren blir det lättare att förstå smakupplevelsen och hen kommer guida dig genom de viner ni ska testa med både information om vinets karaktär och ursprung. 

Fem enkla tips inför din vinprovning

  1. Andas in när du dricker ur ditt vinglas. I vanliga fall andas vi ut när vi dricker och det gör att doften försvagas.

  2. Behåll vinet en stund i munnen och kör runt det lite innan du sväljer. Testa att nästintill tugga på vinet och se vad det gör med smakerna.

  3. Vid varje sipp är det bra om man försöker komma ihåg sina tidigare erfarenheter och jämföra med det vin du testar. 

  4. Tänk på vinet som en maträtt; om du vill så kommer du kunna hitta fler nyanser i ett vin och enklare analysera fruktighet, syra, tanniner och doft.

  5. I vinkretsar använder man ordet “dofta” och ordet “lukta” på två olika sätt, då lukta är negativt laddat, medan dofta är positivt laddat. 

Mat och vin ihop

Visst har de flesta några favoritviner som vi gärna bjuder på när vi har middagsgäster, men passar verkligen en kraftig Cabernet Sauvignon till min heta bouillabaisse? Vill du lära dig hur du ska tänka för att välja rätt vin till rätt mat så är mat- och vinkurser rätt för dig. Kurserna finns i många olika inriktningar, exempelvis kan du lära dig hur du bäst kombinerar vin med olika typer av ostar. Gemensamt för alla kurser är att de utgår från våra grundsmaker som är salt, sött, surt, beskt och umami. Målet är att hitta kombinationer som förhöjer och komplimenterar såväl mat som vin.

Distrikt och länder

Vill du lära dig mer kring Italienska viner eller är det kanske just vita viner i från Bourgogne som du vill nörda ner dig i? Hitta då en kurs som riktar in sig på just det land eller region som du är nyfiken på. 

Bubbel - Prosecco, Cava, Champagne och Crémant

Det de flesta vet att Prosecco är Italienskt, Cava är Spanskt eller att Champagne och Crémant produceras i Frankrike. Men hur skiljer sig dessa åt utöver detta? Det kommer du lära dig när du gå på provningar med fokus på mousserande vin. Vem vet du kanske får möjlighet att testa mousserande vin från England. Det finns nämligen de som tror att England kommerkunna odla fram mousserande viner i klass med Champagne i framtiden. 

Vinprovning med glas i fokus

Vad har glasets form för betydelse för doft och smak? Stor, skulle en vinkännare påstå och vi håller med. På senare tid har fler och fler velat lära sig skillnaden på vilka glas som passar ihop med vilka drycker. Det är roligt och intressant att uppleva skillnaden ett glas gör i både smak och doft. Vill du också uppleva skillnaden? Leta upp din glasprovning hos oss.

På denna sidan har du tagit del av vinprovningar som finns i Stockholm. Nedan finns länkar om du vill gå på provningar i Göteborg eller Skåne.

Vinprovning i Göteborg

Vinprovning i Skåne