Vattenland och äventyrsbad

Lek och ha kul i vattnet. Bassänger, pooler och rutschkanor är några saker som hör till vattenland och äventyrsbad. Besök ett vattenland tillsammans med familjen och ha en rolig dag ihop. Lek i vattnet, simma och ät gott. Hitta ett vattenland nära er!
Filtrera efter
Vattenland
Plats
Visa alla filter
Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning
Annonser

Mer om vattenland och äventyrsbad

Ett vattenland eller även kallat ett badpalats är en stor badanläggning till för att leka och ha kul i vattnet. I ett vattenland brukar det oftast finnas olika vattenrutschkanor att åka i, bubbelpooler, uppvärmada pooler, strömmar, vågmaskiner och ibland även möjlighet till att simma ut i en utomhuspool. För de mindre barnen brukar det finnas grundare och uppvärmda pooler och för de lite mer våghalsade barnen kan det finnas hopptorn i olika höjder.

Äventyrsbad och vattenland är inte bara för barn och familjer. Ta med dina kollegor eller dina vänner på en fartfylld och rolig dag i vattnet. Spela olika vattensporter, åk vattenrutschkanor eller ta det lugnt i bubbelpoolen. Man blir aldrig för gammal för att leka och ha roligt i vattnet.


Vattenland utomhus och inomhus

I anslutning till vattenland brukar det även vara vanligt att det finns en spa- och relaxavdelning. Där kan man slappna av med behandlingar och massage medan resten av familjen leker i vattenlandet. Kanske något för föräldrarna att göra medan barnen leker i vattnet? Bastu och duschar finns i alla omklädningsrum och för den som vill brukar man kunna låna flytdynor, leksaker och liknande saker till de mindre barnen.

Vissa vattenland är belägna utomhus och har främst öppet under sommarhalvåret på grund av vädret, medan andra vattenland har öppet året runt och har sina aktiviteter inomhus. Oavsett om man besöker ett vattenland på sommaren eller vintern brukar det vara en mycket uppskattad aktivitet av både föräldrar och barn.

Säkerhet i vattenland

Det är viktigt att tänka på att barnen behöver behärska simmandet bra innan de kan vara själva i ett vattenland. Det brukar finnas badvakter på alla vattenland, men det är ändå viktigt att alla barn kan simma bra då det oftast är många barn på samma gång i vattenlandet. Föräldrarna ansvarar för sina barn vid ett besök på ett vattenland. För dem som inte behärskar simmandet helt kan man fråga om det finns möjlighet att låna flytkuddar.

Äventyrsbad är en uppskattad aktivitet

För dem lite äldre barnen kan ett besök på ett äventyrsbad vara en mycket uppskattad aktivitet. En aktivitet som passar hela familjen. Olika äventyrsbad kan du hitta på flera orter runt om i Sverige. 

När du har hittat en aktivitet som passar dig kan du skicka en intresseanmälan till arrangören. Arrangören återkommer då till dig med mer information. 

vattenland