Filtrera efter
Musikquiz
Plats
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar
Annonser

Populära platser

musikquiz

Älskar du musik? Har du alltid stenkoll på vilken låt det är som spelas på radion? Kanske vet du att du kan mer om musik än dina arbetskamrater, din partner eller din familj? Då är musikquiz aktiviteten för dig! Utmana dina nära och kära, eller kanske kollegorna, i en tävling där det gäller att kunna så mycket som möjligt om musik!

Vad är ett musikquiz?

Ett musikquiz är en tävling där du ska försöka att svara rätt på så många musikrelaterade frågor som möjligt. Du tävlar oftast i lag och ett bra samarbete ökar chansen att ta hem segern. Därför passar musikquiz extra bra som en teambuildingaktivitet! Det finns olika slags musikquiz och de kan se väldigt olika ut. Nedan hittar du information om olika upplägg – det traditionella musikquizet, och musiktävling à la Så ska det låta!

Typiskt upplägg och innehåll

Musikquiz är en aktivitet som går att anpassa efter de flesta tillfällen och grupper. Det finns flera arrangörer som anordnar musikquiz i olika former. Kanske vill ni ha ett musikquiz som inslag på företagsfesten, möhippan, svensexan eller till en kväll med kompisgänget? Så vad är ni intresserade av att göra?

I ett traditionellt musikquiz tävlar alla lag samtidigt genom att skriva ner svaren på frågorna som ställs på ett papper som sedan samlas in. När poängen räknats ihop utnämns det lag som fått flest poäng till vinnare! Musiken till quizet kan spelas av musiker på plats eller spelas upp i högtalare. Ibland kan musikquizet ha ett tema, som till exempel 80-tals hits, filmtema, eller kärlekstema, men ofta är det väldigt blandad musik och då gäller det att vara beredd på allt!

Utöver det traditionella musikquizet har också andra slags musiktävlingar blivit mer och mer populära! Det finns till exempel tävlingar som lånat sitt koncept från tv-programmet Så ska det låta. Där sätts även deltagarnas sångröst på prov, och du kan tävla i allt ifrån att känna igen intron, till att lista ut vilken artist som vanligtvis sjunger den låt som din lagkamrat sjunger på.

Vem kan vara med på musikquiz?

Att gå på musikquiz är en riktigt rolig aktivitet att göra med sina nära och kära. Kanske kan ni få ihop ett helt lag själva? Eller varför inte gå samman med ett annat lag och skaffa några nya vänner på köpet? Alla kan vara med, och det finns ett värde i att vara en så blandad grupp som möjligt eftersom många oftast gillar olika musik. Så räkna inte bort farfar bara för att han inte kan några artister från 2000-talet, eller lillebror som bara lyssnar på barnvisor. Helt plötsligt kanske de är de enda som kan svaret! 

Passar musikquiz för dig som inte kan något om musik?

Musikquiz passar för nästan alla – oavsett om du är musikalisk eller inte. De vanligaste frågorna i ett musikquiz är vilken artist som gjort låten som spelas och vad låten heter, men frågorna kan handla om lite vad som helst! Ibland efterfrågas en artists födelseår eller vad vissa ord i texten betyder, och ibland ställs frågor som handlar om ett ämne som tas upp i låttexten. Det är självklart bra att vara kunnig inom musik, men det allra bästa är att vara allmänbildad och kunna lite om varje. Alla är viktiga resurser i ett musikquiz, så oroa dig inte om du känner att din musikaliska förmåga inte räcker så långt! 

Hur vinner man ett musikquiz?

Det viktigaste är att ha ett bra team! Det kan till exempel vara bra att ha med någon som är superbra på årtal, någon som kan mycket låttexter och någon som är väldigt allmänbildad. Det gäller också att samarbeta bra tillsammans – man har inte tid för tjafs under ett musikquiz. Men det allra viktigaste är såklart inte att vinna, utan att ni har roligt tillsammans!