Filtrera efter
Spa & behandlingar
Plats
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar
Annonser

Populära platser

Artiklar inom Spa & behandlingar

Reportage inom Spa & behandlingar

Mer om spa och behandlingar

Det blir allt vanligare med spaanläggningar och skönhetskliniker i både mindre och större städer. Till ett spa kan du gå om vill göra en spabehandling, som till exempel massage, ansiktsbehandling och peeling, eller om du bara vill komma bort från vardagen en stund och koppla av. Många väljer att gå på spa tillsammans med en vän, andra går i stora grupper, och vissa går dit själv. En spaanläggning är ofta utrustad med jacuzzis, bastubad och andra varma, avslappnande källor som du kan njuta av.

Njut av spa, en massage, njut av spabehandlingar, unna dig ett spapaket eller se om du hittar en härlig behandling inom Skönhet!

Om du vill ha mer information om en spabehandling eller boka upp dig på en tid så ber vi dig skicka en intresseanmälan till det spa som du är intresserad av att besöka.

Spa för alla

Det finns behandlingar för alla och för många olika ändamål. Prova på floating om du är stressad och behöver varva ner. Gå på en ansiktsbehandling för att få lyster, eller kanske för att få ordning på oren och trött hy. Åk iväg till ett spa för att komma iväg och få miljöombyte och tid för dig själv. Eller unna dig en kroppsbehandling om du känner dig lite trött och sliten.

Att ge bort en avslappnande behandling som till exempel ett kurbad, ett besök på spa eller en floating är en mycket uppskattad present, både för honom och henne. Skäm bort dig och din partner eller vän och gå på en duo-behandling!

Vad än just du tycker om så finns det behandlingar och avslappnande aktiviteter som passar just dig. Här nedan kan du läsa om olika behandlingar bland annat, floating och ansiktsbehandlingar.

Spa & relax - massage, behandlingar och avkoppling

Aktiviteter på spa:

Kurbad

Kurbad är ett terapeutiskt bad där värme i kombination med verksamma produkter mjukar upp och stärker dina muskler och leder. Under ett kurbad slappar man av i kropp och själ och får en välbehövlig paus i vardagen. Vissa spaanläggningar erbjuder även andra typer av behandligar som man kan få under tiden man ligger i kurbadet, till exempel massage av jetstrålar eller en ansiktsmask. Det finns olika typer av kurbad så som örtbad och aromabad. Att unna sig ett kurbad är en investering för en trött kropp – ett bad är aldrig fel.

Floating

Forskningen om floating påbörjades av den amerikanska mannen John Lilly år 1954. Syftet med floatinganordningen är i första hand att lindra stressymptom och kronisk smärta. Behandlingen består av ett antal sessioner där man ligger i en flyttank. Tanken är 2,60 m lång, 1,65 m bred och ca 1,35 m hög och är fylld med ungefär 25 cm vatten. Vattnet är berikat med Epsom salt, salthalt 23-28%, vilket gör att personen som lägger sig i tanken flyter och på så sätt uppstår en känsla av viktlöshet.

Under en floatingbehandling är alla yttre sinnesintryck avskärmade. Undersökningar har visat att floating är effektiv när det kommer till ångestdämpning och minskande av stressrelaterad smärta. Floating har inte bara visat sig effektiv för personer med kliniska problem, utan att det generellt minskar stress och ökar kreativiteten. Låt dig sväva iväg i floatingbadet och slappna av. Eller låt någon av dina käraste prova på floating – en garanterat uppskattad present.

Kroppsbehandling

När du känner dig torr, trött eller energilös passar det utmärkt med en kroppsbehandling av något slag. En kroppsbehandling ökar cirkulationen, verkar avslappnande och ger näring till huden. Man kan välja mellan flera olika typer av behandlingar för kroppen, till exempel en ansiktsbehandling, en hel- eller halvkroppsmassage, en manikyr eller pedikyr eller en peeling av kroppen. Unna dig en kroppsbehandling och sätt fart på en trött kropp.

Spa och relax

Spa är namnet på en anläggning där du kan få olika behandlingar. Ofta med inslag av vatten och varma bad. På spa kan du ta det lugnt, bada eller välja en välgörande kroppsbehandling om du vill unna dig något extra. På spa kan du välja mellan ansiktsbehandling, massage, inpackningar och peeling eller vård av fötter och händer. Ett besök på ett spa är aldrig fel! På spa och relax kan man slappna av och njuta och där har man även tillgång till bastu, pool och bad.

Ansiktsbehandling

En ansiktsbehandling är både välgörande och avslappande. Beroende på vad för typ av hy i ansiktet du har, anpassas behandligen efter just dig och ditt behov. Vid en ansiktsbehandling är det vanligt att ansiktet noga rengörs, kanske peelas, masseras och smörjs in med en fuktighetskräm. Ett vanligt inslag är även att man får en välgörande ansiktsmask applicerad.

I samband med ansiktsbehandligen kan man även få sina ögonbryn ansade och plockade, och om man vill brukar man även kunna få sina ögonfransar färgade eller förlängda. Dessa behandlingar brukar inte höra till en klassisk ansiktsbehandling, men brukar ofta gå att kombinera.