Visar 1-5 av 5 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-5 av 5 träffar

Mer om stadsvandring i Uppsala

Uppsala är en historisk stad med många sevärdheter. Det finns något att upptäcka för alla – oavsett om du är turist eller boende i staden. En stadsvandring är en perfekt aktivitet som ger dig möjlighet att upptäcka staden och få nya perspektiv på platser du redan känner till. Anslut till en grupp, ta med dig familjen eller vännerna och upptäck något nytt genom en stadsvandring i Uppsala!

Guidad stadsvandring i Uppsala

På en stadsvandring får du följa med en guide med stor kunskap om Uppsalas historia. Du får en kulturberikad promenad som ger dig intressant kuriosa, historieskildringar och fakta om platser du annars inte tänkt på. Stadsvandringarna varar mellan en till två timmar.

Sevärdheter i Uppsala

Det finns flera sevärdheter att bocka av under en stadsvandring i Uppsala. Uppsala är nämligen Sveriges fjärde största stad med en historia som sträcker sig långt bak i tiden. Det första många tänker på är Uppsala Domkyrka där bland andra Gustav Vasas och Carl von Linnés gravar finns. Uppsala är även känt för universitetet som är Nordens äldsta läroverk för högre utbildning. Här finns också flera andra sevärdheter som:

  • Gamla Uppsala
  • Uppsala slott
  • Gustavianum
  • Botaniska trädgården
  • Linnéträdgården
  • Linnés Hammarby
  • Uppsala universitetshus
  • Fyrisån

Stadsvandring med olika teman

Stadsvandringar finns med olika inriktningar och teman. Vill du gå en stadsvandring i gastronomins tecken, gå en spökvandring eller gå på en riktig historievandring? Uppsala är en kulturhistorisk stad med mycket att upptäcka.

Stadsvandring med temat Pelle Svanslös

Uppsala är Pelle Svanslös hemstad – Sveriges kanske mest kända katt. Här kan du få en stadsvandring som tar dig genom Pelles och de andra katternas kvarter. Du får höra anekdoter och historiska skildringar från både sagan och verkligheten. Vandringarna börjar eller avslutas ofta i Pelle Svanslös alldeles egen lekpark.

Takvandring

I Uppsala finns många historiska byggnader att vila ögonen på. Men, har du någonsin övervägt att se dem ovanifrån? Upplev en annorlunda stadsvandring från till exempel taket på Uppsala slott. Svindlande och spännande!

Historiska vandringar med Uppsalas sevärdheter

Är du ute efter en traditionell stadsvandring som visar Uppsalas klassiska sevärdheter? Dessa finns det gott om! Ta på dig kulturhatten och gör dig redo för en vandring som ger din inre historiefantast en omgång. Du får lära känna Uppsalas hemligheter och höra berättelser om hur Uppsala formats till staden som vi känner den idag.

Ovan är endast förslag på teman. I Uppsala finns flera olika varianter av stadsvandringar som låter dig lära känna staden på djupet. Här kan du upptäcka intressant arkitektur, en fascinerande historia och mycket mer.

Mer inom området
Jämför aktiviteter