Visar 1-19 av 19 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-19 av 19 träffar

Mer om vinprovning i Göteborg

I Göteborg finns det flera arrangörer som anordnar vinprovningar. Vare sig du bor i Göteborg eller är på besök är det bra att vara ute i god tid om du vill boka  vinprovning.

Många arrangörer har fina erbjudanden på vinprovningar, men det brukar vara populärt, så boka några dagar innan. Njut av Göteborg och gör vistelsen eller dagen mer speciell med en härlig vinprovning!

Varför ska du gå på vinprovning i Göteborg?

Vare sig du är en vinfantast eller nybörjare på området så finns det mycket att lära om vin. Med denna vinkunskap kan du vidareutveckla intresset för en ny hobby, matcha det perfekta vinet till finmiddagen eller imponera i nya sammanhang med rolig kuriosa. Vad ditt syfte med att gå på vinprovning än är, så kommer du därifrån full med ny kunskap, nya dryckesfavoriter och ett trevligt minne.

För det är ju inte bara kunskap du får på provningen, du får även en otroligt trevlig stund att se tillbaka på med glädje. En rolig aktivitet för kollegorna, vännerna eller dejten helt enkelt. 

Vad får du göra på vinprovningen?

Ofta så börjar kvällen med att sommelieren berättar om vinets historia och hur det går till vid tillverkningen. Du brukar också få lära dig hur man doftar och provsmakar vinet på korrekt vis, för att sedan lära dig att bedöma smak, konsistens, aromer och nyanser. Och så kommer vi till det du får göra mest av på vinprovningen, förutom ovanstående teoridel, nämligen förtäringen! Vinprovningen sker ofta i samband med något litet att äta till, där flera variationer finns på tilltugg.

Vilka olika typer finns det?

Vissa arrangörer delar in vinprovningarna utefter vintyp och druva, såsom Bordeauxprovning eller vinprovning med tema Sydamerika. Andra delar in beroende på vad man kombinerar drycken med, där vanliga exempel är ost- och vinprovning, lakrits- och vinprovning och choklad- och vinprovning. Det finns även det tillfällen där vinprovningen kompletteras med  quiz eller lek. 

Andra populära provsmakningar

Skulle du vilja provsmaka andra typer av drycker? Misströsta inte! aktivitet.se erbjuder en stor variation av provningar i cognac, rom, brännvin, glögg, champagne, whisky och öl. Kika igenom vårt utbud och hitta den provsmakning som lockar just dina smaklökar. 

Jämför aktiviteter
Dryckesprovningar i hela Sverige
Simon Axéll-Thoor

Med gedigen bakgrund och erfarenhet erbjuder Simon dryckesprovningar i Stockholm, Göteborg samt Malmö med omnejd.

Välj mellan:

  • Vinprovningar med olika tema
  • Champagneprovning m. sabrering
  • Provning med rom ifrån Karibien
  • Whiskyprovningar för alla nivåer
  • Ölprovningar med alla olika stilar
  • Cognac, Glögg samt brännvin
Läs mer