Få mer information från arrangören👍

Sailstar

Sailstar

Lär dig segla med Sailstar!


Seglarkurser på en lite roligare seglarskola

Sailstar arrangerar seglarskolor för vuxna, från 16 år (yngre i vuxens sällskap). Vi använder segeljollar, mindre segelbåtar (22 fot) och stora segelbåtar (44-50 fot) i vår utbildning där du verkligen lär dig att segla och seglingens grunder. Sailstar har engagerade ledare som har bra kunskaper om segling. På jollekurserna har vi följebåtar och varje deltagare får låna flytväst och våtdräkt. På kölbåtskurserna har vi flytvästar till alla och båtarna har erforderlig säkerhetsutrustning.  På vår stora båt är det kurser med övernattning, där har varje deltagare tillgång till flytoverall, seglarställ, sänglinne och badlakan.

Vi har dessa kurser:

  • Grundkurser segling 4 dagar i segeljolle, vuxna (från 16 år). Dessa kurser är fyra dagar , torsdag - söndag. Jollarna vi använder är moderna, oömma jollar -  RS Zest som du kan segla en eller två personer i..
   Kursdokumentation är vår egen "Lära sig segling, cool, kul"
   Du kan erhålla Seglarintyg 1 efter denna kurs.
  • Grundkurser segling 3/4 dagar i mindre segelbåt, kölbåt. Vi seglar mindre segelbåtar, Aira 22, moderna båtar med stor sittbrunn och elmotor. Dessa kurser är på tre eller fyra dagar. På vår och höst över två helger medan de arrangeras måndag - onsdag eller torsdag - söndag under sommaren. Kurserna är parallellt med jollekurserna så teorin är densamma. Kursdokumentation är vår egna bok "Seglingens grunder 2.0"
   Du kan erhålla seglarintyg 1 eller 2 efter denna kurs. (Seglarintyg 2 om du har seglarintyg 1 och Förarintyg.)
  • Grundkurser segling 4/5 dagar på en 50 fots segelbåt i Stockholms skärgård. Fyradagarskurser från maj till september. Båten vi seglar i Stockholm är en Beneteau 50 som är rikligt uppgraderad för utbildning. Vi arrangerar dessa kurser i princip varje helg, torsdag-söndag, hela sommaren. Kursdokumentation är vår egna bok "Seglingens grunder 2.0" Några av kurserna är 5 dagar. 
   Du kan erhålla Seglarintyg 1 eller 2 efter denna kurs. (Ska tas i denna följd.)
  • Kappseglingskurser 4 dagar. På försäsongen håller vi kappseglingskurser med våra mindre segelbåtar. Kursen är på fyra dagar tisdag-fredag med både teori och praktik på våra fina nya segelbåtar. För dig som är nyfiken på kappsegling! På kursen använder vi vår nya bok om "Börja kappsegla". 
  • Fortsättningskurser 4/5 dagar. Med vår stora segelbåt Operah, vår Beneteau 50, arrangerar vi fortsättningskurser i segling. Mer segling, mindre teori och lite mer avancerad segling. Efter denna kurs kan du erhålla Seglarintyg 2 och om du har detta Seglarintyg 3.
  • Grundkurs segling 1 vecka, i Kroatien. Vid tre tillfällen, vecka 17, 40 och 41 arrangeras grundkurs i segling en hel vecka nere i Kroatien. Båtarna vi seglar är Jeanneau Sun Odyssey 440, 449. Vecka 17 respektive 40 seglar vi till öarna Solta, Hvar, Vis, Brac och vecka 41 seglar vi upp till Kornati Nationalpark. Kursdokumentation är vår egna bok "Seglingens grunder 2.0"
   Du kan erhålla Seglarintyg 1, 2 eller 3 efter denna kurs. (Ska tas i denna följd.) 

Sailstar har tagit fram en serie böcker som vi använder i vår utbildning:

 • "Lära sig segling, cool, kul" en utbildningsbok för i första hand jollekurserna
 • "Seglingens grunder 2.0", en bok för grundkurser på svenska.
 • "Kappseglingens grunder" en bok för våra grunden till kappseglingskurser. 
 • "The basics of sailing", en bok för våra grundkurser på engelska. 

Sailstar arrangerar ett stort antal kurser på engelska. 

Visa alla aktiviteter med Sailstar

Aktiviteter

Företag & Sällskap
Båt & skärgård
Segling Ort Snittbetyg
Företagsevents - segling Stockholm

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Sailstar och veta mer om deras aktiviteter.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Kontaktuppgifter

Sailstar

Holmenvägen 4
184 70 Åkersberga

Tel: 076-114 19 30

Highlights