Visar 1-6 av 6 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar

Mer om Escape Room i Uppsala

Adrenalinet börjar pumpa och ni gör er redo för att bli inlåsta. Ni går in i rummet och hör dörren stängas bakom er. Minuterna börjar ticka och nu måste ni göra ert allra bästa för att klara uppdragen innan tiden är ute. Kan ni samarbeta under tidspress? Och vem är egentligen den mest snabbtänkta i gruppen? Det kommer att visa sig i Escape Rooms.

Vad är Escape Room?

Ett dataspel med samma namn har gett inspiration till denna utmanande aktivitet vid namn Escape Room. Det har blivit alltmer populärt senaste åren och det finns nu många arrangörer som anordnar just denna typ av aktivitet. Det går ut på att ni blir inlåsta i ett rum och ställs inför ett mysterium som bara ni kan lösa. Ni har 60 minuter på er att klara av de utmaningar ni blivit tilldelade och ta er ut. Samarbetsförmågan och stresståligheten är viktiga faktorer om ni ska hinna innan tiden är ute. Här premieras en grupp med flera olika kompetenser såsom fingerfärdighet, intelligens och att tänka utanför boxen. Har ni vad som krävs?

Escape Room i Uppsala

De senaste åren har det öppnats allt fler Escape Room och därmed finns det flera arrangörer som erbjuder denna utmaning i Uppsala. Det finns även varianter där man kan utföra uppdragen utomhus eller hemifrån för ökad flexibilitet. Läs mer om detta under respektive arrangör.

Olika typer av Escape Rooms

Rummen hos arrangörerna brukar ha olika teman för att skilja uppdragen åt. Här är några exempel på de som finns på Escape Rooms i Uppsala:

  • Strålningsmysteriet - Den radioaktiva strålningen ökar dramatiskt i närheten och ni har fått i uppdrag att undersöka platsen och kartlägga hur farligt detta blir för allmänheten. Kan ni stoppa spridningen innan katastrofen är ett faktum? Detta genomförs utomhus och ni kan vara upp till 20 personer som löser uppgiften.
  • Ta tillbaka kontrollen på ert företag - Hackarna har tagit kontrollen och ni måste nu göra allt ni kan för att ta tillbaka makten över ert företag innan de raderar känsliga datafiler. Kan ni ge hackarna det som efterfrågas innan tiden är ute?
  • BoxBreak - Riksbanken är under attack och Sveriges ekonomi är hotad. Hinner ni lösa boxens utmaningar innan det är för sent och på så sätt bli landets hjältar? Anta utmaningen och visa vad ni går för!

Vem passar Escape Room för?

Denna aktivitet passar utmärkt för både kompisgänget, familjen eller kollegorna. De olika rummen kan anpassas efter gruppens storlek och olika åldrar är inget problem. Så gnugga geniknölarna och ta er an utmaningen!

Jämför aktiviteter