Visar 1-20 av 34 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar aktiviteter i sökresultatet.
Visar 1-20 av 34 träffar
1
2

Upplev Stockholm under en vinprovning

Vad är vinprovning?

En vinprovning i Stockholm är perfekt för dig som vill lära dig mer om vin. Umgås med vänner som delar ditt intresse, eller varför inte lära känna kollegorna på ett nytt plan när ni smakar på vin och testar varandras nya kunskaper i Stockholm? Vinprovning i Stockholm är en trevlig och mycket uppskattad upplevelse där du får lära dig mer om druvor, länder, regioner, vinets historia, des kulturella betydelse och framställning. Självklart innebär det även som namnet indikerar, att du får smaka på olika sorters vin hos de ni väljer att besöka i Stockholm.

Hur går en vinprovning i Stockholm till?

Vinprovningen sker tillsammans med en professionell sommelier på någon av Stockholms många vinbarer, hotell, vinkällare eller restauranger. Under några timmar får du inte bara nya gemenskaper, utan även nya kunskaper om vin som du kan använda för att imponera på nära och kära nästa gång det är dags att korka upp en flaska. En vinprovning i Stockholm är ett fantastiskt sätt att utforska vinets kultur, uppleva nya smaksensationer i Stockholm. Öka din kunskap om druvor och vinsorter, fresta dina smaklökar och känn aromen. Tillåt dig att bli inspirerad under en vinprovning i Stockholm.

Olika typer av vinprovning i Stockholm

Även fast vinprovning är ett koncept, innebär det inte att det ser likadant ut hos alla arrangörer i Stockholm. Beroende på vilka ni besöker under er vinprovning, finns det olika upplägg. Exempelvis finns det vinprovningar som arrangeras för företag, slutna grupper såväl som för privatpersoner, och alla är välkomna. Dock krävs det som regel att ni är minst två personer i sällskapet om ni vill boka en vinprovning i Stockholm. 

Vad du kan förvänta dig på en vinprovning i Stockholm

Upplägget på vinprovningar kan se mycket olika ut beroende på vilken vinbar, restaurang eller vineri ni väljer att besöka i Stockholm. Vissa vinprovningar sker med guidade turer och andra i samband med middag. Det finns även vinprovningar som är mer avskalade samt de med olika teman. Några vanliga teman är olika druvor, regioner eller länder. Stockholm har vinprovningar som passar för alla, allt från nybörjaren till den raffinerade finsmakaren. Vinprovning i Stockholm kan vara allt från en lärorik och trevlig erfarenhet på ett par timmar till en mer lyxig helhetsupplevelse på vineri med hotellnatt.

Jämför aktiviteter
Dryckesprovningar i hela Sverige
Simon Axéll-Thoor

Med gedigen bakgrund och erfarenhet erbjuder Simon dryckesprovningar i Stockholm, Göteborg samt Malmö med omnejd.

Välj mellan:

  • Vinprovningar med olika tema
  • Champagneprovning m. sabrering
  • Provning med rom ifrån Karibien
  • Whiskyprovningar för alla nivåer
  • Ölprovningar med alla olika stilar
  • Cognac, Glögg samt brännvin
Läs mer