Tips på roliga aktiviteter till barnkalas

Ska du anordna ett barnkalas men har slut på idéer? Här får du tips på olika aktiviteter för ett lyckat barnkalas.

Födelsedagskalas för barn

Vanliga saker som hör till barnkalas är födelsedagstårta, presenter, godis och även olika aktiviteter. Det finns otaliga upplägg och aktiviteter att välja bland för att anordna ett lyckat barnkalas. Om du vill kan du ordna aktiviteter själv hemma i form av lekar. Men en allt vanligare variant är att man åker iväg med alla barnen och gör en aktivitet tillsammans. Den stora fördelen är att du själv slipper tänka på allt vad ett barnkalas innebär i planeringsväg och du slipper även städningen efteråt.

Vilka aktiviteter finns det för barnkalas?

Många arrangörer kan ordna barnkalas hos sig. Till exempel kan man åka till en gokartbana och tävla mot varandra. Gokart är en aktivitet som innehåller mycket fart och fläkt och det brukar vara mycket populärt. Har man lite större barn kan man åka iväg och spela paintball på någon bana i närheten. Paintball är även det en adrenalinfylld aktivitet som brukar vara omtyckt. I varje fall av vinnaren!

Vill du hellre ha kalaset hemma, men vill ha hjälp med underhållning finns det andra roliga alternativ. Du kan ta hjälp av en arrangör som tar fram målarglädjen och skaparlusten i barnen. Under några timmar får barnen lära sig måla eller dreja. En rolig och kreativ aktivitet, speciellt för yngre barn.  

Tips på olika aktiviteter för barnkalas

🐟Fiskedamm 

Att anordna fiskedamm under barnkalaset är en klassiker. 

🔑Escape Room 

En ny favorit som blivit populär på sistone är att åka till ett Escape Room och försöka klara utmaningen att ta sig ut ur rummet tillsammans. En mer nutida variant av fångarna på fortet.

🏎️Gokart 

Låt barnen tävla mot varandra på en Gokart-bana. En fartfylld upplevelse.

🎨Målaraktivitet 

För det pyssliga barnet kan en aktivitet inom måleri, drejning eller skapande vara ett förslag till barnkalaset. 

🏆Skattjakt 

Anordna en skattjakt för ett mer gåtfullt barnkalas. Du kan skapa skattjakten själv alternativt ta hjälp av olika arrangörer som kan skapa skattjakten åt dig. 

🎈Trampolinpark 

För den som vill arrangera ett barnkalas med mycket hopp, lek och rörelse kan en trampolinpark vara ett bra alternativ.

🎉Laserdome

För lite mer spänning under barnkalaset kan laserdome vara en passande aktivitet.

🎮Arkadhall

I en arkadhall finns det massor av spel och underhållning som barnen kan upptäcka under kalaset.

Till alla aktiviteter för barnAnnonser