Födelsedagskalas för barn
24 sep 2021

Tips på roliga aktiviteter till barnkalas

Ska du förbereda ett barnkalas? Det finns otaliga upplägg och aktiviteter att välja bland för att anordna ett lyckat barnkalas. Klassiska aktiviteter hemma eller ett spännande äventyr någon annanstans? Här får du några tips som kan hjälpa dig på vägen!

Vanliga saker som hör till under ett barnkalas är födelsedagstårta, presenter, godis och även aktiviteter. Om du vill kan du ordna aktiviteter själv hemma i form av lekar. Men en allt vanligare variant är att man åker iväg med alla barnen och gör en aktivitet tillsammans. Den stora fördelen är att du själv slipper tänka på allt vad ett barnkalas innebär i planeringsväg och du slipper även städningen efteråt.

Vilka aktiviteter finns det för barnkalas?

Många arrangörer kan ordna barnkalas hos sig. Till exempel kan man åka till en gokartbana och tävla mot varandra. Gokart är en aktivitet som innehåller mycket fart och fläkt och det brukar vara mycket populärt. Har man lite större barn kan man åka iväg och spela paintball på någon bana i närheten. Paintball är även det en adrenalinfylld aktivitet som brukar vara omtyckt. I varje fall av vinnaren!

En ny favorit som blivit populär på sistone är att åka till ett Escape Room och försöka klara utmaningen att ta sig ut ur rummet tillsammans. En mer nutida variant av fångarna på fortet.

Vill du hellre ha kalaset hemma, men vill ha hjälp med underhållning finns det andra roliga alternativ. Du kan ta hjälp av en arrangör som tar fram målarglädjen och skaparlustan i barnen. Under några timmar får barnen lära sig måla eller dreja. En rolig och kreativ aktivitet, speciellt för yngre barn.  

Tips på aktiviteter för barnkalas

✓ Fiskdamm är en klassiker av en anledning

✓ Låt barnen tävla mot varandra på en Gokart-bana

✓ Testa på ett Escape Room

✓ Måla, dreja eller skapa något kreativt

✓ Hitta på en egen skattjakt

Till alla aktiviteter för barn

Senast uppdaterad: 24 sep 2021

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information