Tips för en lyckad teambuildingaktivitet

Letar du efter aktiviteter till er teambuilding? Här får du tips om populära aktiviteter som stärker gruppens samarbetsförmåga och vi-känsla.

Teambuildingaktiviteter som svetsar samman teamet

Letar du efter aktiviteter till er teambuilding? Här får du tips om populära aktiviteter som stärker gruppens samarbetsförmåga och vi-känsla.

Vad är teambuilding?

Teambuilding är en form av lärande genom upplevelser, till exempel olika aktiviteter och övningar, som syftar till att sammansvetsa och öka samhörigheten mellan en grupp människor. När man gör något tillsammans och arbetar lösningsorienterar ökar samarbetsförmågan och tilliten i gruppen.

Egentligen kan vad som helst där man gör något tillsammans, aktiviteter eller praktiska övningar, vara teambuilding. Teambuilding är en typ av gruppdynamisk utvecklingsprocess och idag används ordet på det mesta vi gör med kollegor utanför de vanliga arbetsuppgifterna. Många av aktiviteterna hos oss kan användas i ett teambuildande syfte och exempel på detta hittar du längre ner på sidan.

Några fördelar med teambuilding:

  • Ökad trivsel
  • Identifiera starka sidor
  • Öppenhet
  • Ökat samspel

Teambuildingaktiviteter

Aktiviteter för teambuilding kan variera. Man göra allt möjligt. Några roliga teambuildingaktiviteter kan till exempel vara att åka gokart, laga mat tillsammans i olika lag med hjälp av en personlig kock eller varför inte delta i en femkamp och utmana varandra? Vill man ta hjälp av ett aktivitetsföretag som arrangerar specialgjorda lekar och uppdrag med fokus på teambuilding, kan man kombinera teambuildingen med ett uppdrag och sedan avsluta med en middag då man kan prata om dagens upplevelser och övningar.

Teambuilding för ditt företag

Ofta har man teambuilding inom ett arbetslag så att samarbetet och det sociala samspelet ska fungera bättre. I ett företag är det viktigt att samarbetet och lagandan fungerar och är bra, så att de anställda trivs och kan prestera sitt bästa. Teambuilding är ett viktigt inslag på en arbetsplats för att förbättra kommunikationen och förståelsen för varandra. 

Teambuilding på konferensen

När man har konferens är arbetet i fokus. Då är det även viktigt att kunna koppla av tillsammans med jämna mellanrum, och en konferens är ett ypperligt tillfälle att ägna sig åt teambuilding. Många konferensarrangörer kan även erbjuda bra och roliga teambuildingaktiviteter. Ett populärt och ganska enkelt sätt brukar vara att njuta tillsammans på ett spa och där kunna prata och lära känna varandra utanför sina arbetsroller.

Teambuilding på kickoffen

Vid en kickoff är det perfekt att kombinera teambuilding med den festliga kickoff-stämningen. Vid en kickoff kanske man vill göra något extra. Då kan man till exempel prova på att skjuta lerduveskytte ihop, man kan klättra och lära sig säkra sin kollega eller så kan man ha roliga femkamper eller kanske spela någon lagsport som frisbeegolf. Att prova på teambuilding aktiviteter och göra något tillsammans stärker banden mellan kollegorna.

Roliga teambuildingaktiviteter

Teambuiliding handlar lika mycket om att förbättra samarbetet i teamet som att ha roligt tillsammans. Här hittar du några förslag på roliga aktiviteter ni kan göra tillsammans.

  • Stadsvandring – en trevlig promenad med kollegorna kan ge nya insikter.
  • Femkamp – testa på samarbetsförmågan och tävlas i lag mot kollegorna.
  • Frågesport & quiz – utmana kollegorna på frågesport. Vem är egentligen mest allmänbildad på kontoret?
  • Escape Room– slå era kloka huvud ihop och försök lösa olika uppdrag och utmaningar.
  • Ölprovning – njut av god öl och umgås i gott sällskap

Hitta fler roliga aktiviteter


Annonser