Visa aktivitet.se som: Mobil

Kickoff tips

Vid en kickoff är det extra roligt att prova på olika aktiviteter som gör er firmafest eller konferens till en rolig tillställning. Aktiviteter vid en kickoff kan vara lugna eller fartfyllda, kreativa eller kluriga. Här får ni tips på aktiviteter till er nästa kickoff.

Företagsaktiviteter till kickoff, firmafest och konferens

kickoff är en vanligt förekommande benämning för något som markerar starten av den årliga verksamheten eller dylikt inom ett företag eller inom en organisation. Det är vanligt att en kickoff förenas med olika sorters aktiviteter, till exempel teambuilding- och samarbetsaktiviteter, som är till för att skapa en känsla av samhörighet och för att förmedla företagets eller organisationens målsättningar och visioner för det kommande året.

Aktiviteter för en rolig kickoff

Vid en kickoff är det vanligt att man förgyller tillställningen med roliga aktiviteter. Har man olika aktiviteter som programpunkter under ens kickoff, blir eventet mer levande och minnesvärt. Aktiviteterna kan variera och anpassas till ens kickoff, beroende på om man är inomhus eller utomhus till exempel. Här finns aktiviteter inom flera olika områden som passar vid kickoff.

Anpassa aktiviteterna till just er kickoff

Aktiviteterna vid en kickoff kan variera. Dels beroende på var man befinner sig och dels beroende på vem som deltar i företagets kickoff. Vanligt är som sagt att man ägnar sig åt övningar som stärker samarbetet och team-känslan. Detta är vanligast om det bara är anställda och personal som deltar i kickoffen. Då kan man till exempel delta i femkamper, tävla i en hinderbana eller göra någon annan aktivitet där samarbetet står i fokus. Om man inte bara vill ägna sin kickoff till samarbetsövningar och liknande, kan man komplettera med andra aktiviteter, som till exempel en matlagningsaktivitet, RIB eller vinprovning. Detta är att rekomendera om man har en kickoff där även andra utanför företaget är bjudna. Ett bra råd är att försöka göra en aktivitet som inte så många på företaget gjort förut, detta skapar extra starka och trevliga minnen av er kickoff.

Var kan man vara på kickoff?

Man kan ha sin kickoff i företagets lokaler, vilket gör att man får anpassa aktiviteter och program till de ytorna. Vanligt är att företag startar sin kickoff på företaget för att sedan fortsätta till andra ställen. Här kan man ha ett stopp vid någon rolig aktivitet, kanske ett stadsuppdrag på stan, eller åka ribbåt till nästa anhalt. Många väljer även att åka till en annan ort på sin kickoff, eller hyra andra större lokaler. Många aktivitetsarrangörer kan erbjuda fulla koncept med lokaler, aktiviteter och mat.


Företagsaktiviteter

Men vad är en kickoff egentligen?

Som nämndes tidigare är en vanlig benämning på kickoff en start av något slag. Kanske en nylansering av en produkt, kanske firandet av ett nytt arbetsår eller nytt arbetsteam. Men kickoff är ett ganska brett ord. En kickoff kan vara en fest, ett företagsevent, ett kundevent med mera. En sak som dock är gemensamt för kickoff är att det brukar vara ganska festligt och innehålla roliga inslag.

Bra att tänka på vid en kickoff:

  • Var ute i god tid med planeringen.
  • Var ska ens kickoff äga rum? Boka lokal, fixa till kontoret?
  • Hur gör man med mat? Äta på restaurang eller boka catering?
  • Boka aktiviteterna i god tid.
  • Gör upp ett tydligt program för dagen så att alla kan hänga med. 

Vem ska delta i ens kickoff?

Det får man bestämma på förhand och det beror naturligtvis på vad för typ av kickoff man vill ha. Vill man fira en ny tjänst eller produkt kan man bjuda in kunder och sammarbetspartners till sin kickoff. Vill man fira något intern kan man ha en kickoff för hela företaget eller för ett specifikt arbetslag inom organisationen.

Senast uppdaterad: 20 sep 2018

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information