
Beskrivning
Reko chokladkurs
RekoSkolan erbjuder både kurser online och fysiska kurstillfällen och olika chokladevents.
Nybörjarkurs: Du lär dig göra praliner från grunden. Halvdagskurs.
Fortsättningskurs: Vi lagar praliner och du lär dig om färgläggning. Halvdagskurs.
Under kursdagen hinner vi också med choklad-fika och chokladprovning.
Med er hem får ni ca 20 praliner fyllda med lokala bär.
Pralinerna är reko, som är en sammanslagning av orden rejäl och eko. Både på workshops och andra chokladevents är hållbarhet ett genomgripande tema och så långt det är möjligt använder vi reko choklad och råvaror.
Vem tycker inte om choklad? De praliner vi tillverkar på mina workshops har oemotståndligt krämiga fyllningar gjorda av lokala bär, frukt, örter eller nötter. De är smakbomber som en journalist skrev om de praliner vi hade gjort i en workshop. ”Har smakat o … hur obeskrivligt goda dom är. Alla! Dom bara “exploderar” i munnen. O dom e såå smakliga o mäktiga att 1 räcker, hade glömt hur d kunde vara såå!!”
Du lär dig göra praliner från grunden. Vi går igenom teknik, råvaror och tempereringens konst. Vi gjuter pralinerna i hårdplatsform, fyller dom med genash och lockar dom. Med kunskapen du får på kursen kommer du att kunna tillverka egna praliner hemma.
Pralinfyllningarna gör vi av lokala råvaror beroende på säsong. När vi är klara har du 20 praliner som du kan dela med vänner och familj.
På de fysiska workshopparna har vi chokladfika tillsammans då ni får smaka på choklad av den bästa kvalitet tillverkad av tre olika kakaobönor med olika kakaohalt. Jag berättar om chokladens historia och chokladens väg till oss och varför det är viktigt att köpa reko choklad som är slavfri, ekologisk och ren från tillsatser av olika slag.
Upplägg
På både de fysiska och online-tillfällena jobbar vi ett pass och tar vid lämpligt tillfälle, medan pralinfyllningen sätter sig, lunch- eller fikapaus. Sen lockar vi pralinerna.
Målgrupp
Jag arrangerar också andra privata events för företag och grupper – enklare workshops, choklad-tastings och workshops för hela familjen. Skicka en intresseanmälan!
Deltagare från 13 år uppåt är välkomna med. Inga förkunskaper krävs.
Kursinnehåll och upplägg
Chokladskolan i Nora
Magister i sociolog
Barnskötare
Kursledare
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk och choklad för alla åldrar. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning på Nora chokladskola i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad och omställning har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon med reko-pralintillverkning, projektledning, folkbildning och som konsult i social hållbarhet.
Kostnader
Online 350 kr/person
Fysiska träffar 680 kr/person inklusive råvaror
Geografiskt område: Skåne, Blekinge och Kronoberg och i vissa fall även Svealand.
Intresseanmälan
RekoSkolan

Skapa chokladpraliner med RekoSkolan!
RekoSkolan erbjuder hands-on workshops och seminarier och andra aktiviteter där social hållbarhet och choklad står i fokus. Jag startade upp RekoSkolan 2018 när jag en längre tid varit frustrerad över att jag inte hittade bra sätt på vilka jag kunde...
Kontaktuppgifter till RekoSkolan
RekoSkolan
För att få mer information om Chokladkurs - lär dig göra praliner, fyll i följande uppgifter:
Hitta en aktivitet som passar er
Gör en intresseanmälan
Arrangören kontaktar er med mer information