Skräddarsydda Chokladevents

RekoSkolan
Rikstäckande
1 - 8 timmar
Sommar
Chokoladevents

Beskrivning

CHOKLADPROVNINGAR 

Vi erbjuder fyra olika smaka-på-paket med olika prisnivåer. I alla ingår provning av olika chokladsorter och fika (kaffe, te eller juice). Under träffen pratar vi om chokladens väg från böna till din mun, hur vi kan stödja rejäl handel och om de tre olika böntyperna. Provningarna passar utmärkt både för privata grupper och team-building för en företag och arbetsteam.

SMAKA-PÅ CHOKLAD

Ni kommer att lära er en del om reko-choklad och litetom chokladens mytomspunna historiaoch chokladtillverkning. Ni får höra varför vi blir glada av choklad och varför flera blir glada av reko-choklad. Ni får också smaka på minst 8 olika chokladsorter tillverkade av olika kakaobönor, och ni får dessutom smaka på en kakaoböna och varm kakao kokad på stenmalda kakaobönor.

Kaffe, te, kakao och juice ingår.

Tid: ca. 1,5 h

SMAKA-PÅ + CHOKLADFONTÄN

Ni kommer att lära er en del om reko-choklad och litet om chokladens mytomspunna historia och chokladtillverkning. Ni får höra varför vi blir glada av choklad och varför flera blir glada av reko-choklad. Ni får också smaka på minst 8 olika chokladsorter tillverkade av olika kakaobönor, och du får dessutom smaka på en kakaoböna.  I detta paket ingår fika och en porlande chokladfontän fylld med 70% reko-choklad i vilken vi doppar frukt, bär (beroende på säsong) och biscotti.

Kaffe, te och juice ingår.

Tid: 1,5 – 2 h

SMAKA-PÅ + PRALIN DUBBLETT

Ni kommer att lära er en del om reko-choklad och litet om chokladens mytomspunna historia och chokladtillverkning. Ni får höra varför vi blir glada av choklad och varför flera blir glada av reko-choklad. Ni får också smaka på minst 8 olika chokladsorter tillverkade av olika kakaobönor.

Tid: 1,5 – 2 h

SMAKA-PÅ + PRALINKVARTETT

Ni kommer att lära er en del om reko-choklad och litet om chokladens mytomspunna historia och chokladtillverkning. Ni får höra varför vi blir glada av choklad och varför flera blir glada av reko-choklad. Ni får också smaka på minst 8 olika chokladsorter tillverkade av olika kakaobönor.

Fika med några JoYChoko-praliner

Tid: 1,5 – 2 h

TILLÄGG FÖR EN CHOKLADMAKARE

Om bruden, födelsedagsbarnet eller någon annan ni vill fira vill laga 3 egna chokladplattor med valbar smaksättning så går det att ordna.

CHOKLADWORKSHOPS 

FYLLDA PRALINER OCH SMAKA-PÅ-CHOKLAD            

Vi lagar några olika sorters fyllda praliner och chokladprodukter (chokladplatta eller påskägg/påskhare/julgubbe enligt säsong). Ni kommer att lära er temperera och en hel del om reko-choklad och chokladens väg från böna till din mun och litet om chokladens mytomspunna historia. Ni får höra varför vi blir glada av choklad och varför flera blir glada av reko-choklad.

Kaffe, te och juice med 2 JoYChoko-praliner ingår i fikastunden mitt på eftermiddagen då ni får smaka på minst sex chokladsorter odlade/tillverkade i olika världsdelar och av olika kakaobönor.

Tid: 4 – 5 h

TRYFFEL OCH SMAKA-PÅ-CHOKLAD

Vi lagar och doppar några olika sorters tryfflar. Du kommer att lära dig litet om temperering och en hel del om reko-choklad och chokladens väg från böna till din mun ochlitet om chokladens mytomspunna historia.

Kaffe, te och juice med 2 JoYChoko-praliner ingår i fikastunden mitt på eftermiddagen då du också får smaka på minst sex chokladsorter odlade/tillverkade i olika världsdelar och av olika kakaobönor.

 Tid: 4 – 5 h

RÅCHOKLADWORKSHOP

Samma som tryffelworkshop ovan men med enbart råa ingredienser inklusive chokladen .

CHOKLADFEST

Vill du fira någon eller något i chokladens tecken? Vi erbjuder också tillsammans med min musiker-man Jonathan Lutz olika sorters skräddarsydda choklad- och musikprogram för t.ex. möhippor och födelsedagskalas.

Ni kan välja från ett urval av chokladaktiveter, som chokladprovning, att gjuta och smaksätta en egen chokladplatta som du får ta med dig hem och/eller dopp av frukt, bär och biscotti i chokladfontänen, dekorera en JoYChoko chokladkaka att äta på plats eller ta hem, och tillval av kaffe, te eller saft/juice.

Pris: Skräddarsytt beroende på aktivitet. Minst 6 personer och max 40 personer beroende på aktivitet.

Tid: 2 – 2,5 timmar.

CHOKLADFÖRELÄSNINGAR

Jag håller också gärna föreläsningar om choklad och social hållbarhet.

REKO OCH SOCIAL HÅLLBARHET VAD ÄR DET?

Välkomna på ett skräddarsytt seminarium eller workshop där vi tillsammans reder ut begreppet reko och social hållbarhet och hur de är kopplade till varandra. Se minkonsultverksamhetför mera information.

HÖR AV ER OM NI VILL ATT VI SKAPAR ETT EVENEMANG KOPPLAT TILL SOCIAL HÅLLBARHET OCH REKO ELLER OM NI VILL HITTA SÄTT ATT SAMARBETE PÅ. JUST NU ÄR VERKSAMHETEN FÖRLAGD BÅDE TILL FINLAND OCH SVERIGE.

Målgrupp

Eventen passar utmärkt både för privata grupper som födelsedagskalas, kompisträffar, möhippor och team-building för en företag och arbetsteam. 

RekoSkolan kan anpassa träffarna efter deltagarna ålder och också barn är välkomna i alla åldrar. 

Möhippa

Kursledare

Chokladskolan i Nora

Barnskötare

Magister i sociologi

Kostnader

Priset på skräddarsydda events är mellan 200 kr till 600 kr per person. Antal deltagare beror på utrymmet och aktiviteten. 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill veta mer om Skräddarsydda Chokladevents. Det är gratis och inte bindande!

RekoSkolan

Skapa chokladpraliner med RekoSkolan!

RekoSkolan erbjuder hands-on workshops och seminarier och andra aktiviteter där social hållbarhet och choklad står i fokus. Jag startade upp RekoSkolan 2018 när jag en längre tid varit frustrerad över att jag inte hittade bra sätt på vilka jag kunde...


Läs mer och visa alla aktiviteter med RekoSkolan

Kontaktuppgifter till RekoSkolan

RekoSkolan

Lund

 Visa telefonnummer


Recensioner
Det finns inga recensioner för Skräddarsydda Chokladevents
Intresseanmälan

För att få mer information om Skräddarsydda Chokladevents, fyll i följande uppgifter:

Så fungerar det

Hitta en aktivitet som passar er


Gör en intresseanmälan


Arrangören kontaktar er med mer information